به گزارش ایرنا از مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، مراسم معرفی و رونمایی از سامانه چشمانداز اقتصادی ایران با حضور باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس و سید بهزاد پورسید معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه برگزار شد.
محمدباقر قالیباف پس از استماع توضیحات طراحان سامانه چشمانداز اقتصادی ایران گفت: باید گزارشهای تحلیلی به نحوی آماده شود که بتوان سیاستگذاری برای اقتصاد کلان انجام داد. با تمرکز بر امور محدود نمیتوانیم به اهداف خود دست پیدا کنیم. این نوع گزارشهای تحلیلی قابلیت انتقال به مدیران ارشد کشور را داشته و دید مناسبی به آنها برای تصمیمگیری میدهد.
لازم به ذکر است مرکز پژوهشهای مجلس چارچوب برنامهریزی مالی و اقتصادی با هدف برآورد چشم انداز اقتصاد ایران در سناریوهای مختلف طراحی کرده است. این مدل، چارچوبی کمی برای تجزیه و تحلیل وضعیت فعلی و پیش بینی وضعیت آینده اقتصاد و شناسایی ابزارها و سیاستهای اقتصادی جامع و سازگار برای دستیابی به مجموعه معینی از اهداف کلان اقتصادی به حساب میآید که از مهمترین ویژگیهای آن میتوان به ساختار ساده و قابل فهم برای سیاستگذار، جامعیت و تفصیلی بودن، تضمین سازگاری نتایج و قابلیت توسعه راحتتر در زمینههای مختلف اشاره کرد.
براساس این چارچوب میتوان آثار تکانههای خارجی محتمل و سیاستهای اصلاحی مورد نظر سیاستگذار را بر مجموعه متغیرهای اقتصادی کشور مورد ارزیابی قرار داد.
پیاده سازی چارچوب برنامهریزی مالی و اقتصادی میتواند منجر به بهبود بررسی آثار سیاستهای مختلف ارزی مانند تغییرات نرخ ترجیحی و نرخ نیما، آثار سیاستهای مختلف در حوزه حداقل دستمزد و حقوق کارکنان دولت، سیاستهای قیمت گذاری دستوری بر سودآوری فعالیتهای اقتصادی، سیاستهای اصلاحی در حوزه صندوقهای بازنشستگی، سیاستهای تجاری مثل تغییر در نرخ حقوق ورودی و نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی، سیاستهای مختلف پولی مثل تغییرات نرخ سود و سیاست کنترل مقداری ترازنامه، آثار تغییرات قیمت حاملهای انرژی و سیاستهای جایگزین رفاهی و… شود.
منبع: https://www.irna.ir/news/85615341/%D8%B3%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87-%DA%86%D8%B4%D9%85-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D9%88%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%B4%D8%AF