جانشین فرمانده ناجا: مجلس به مساله تناسب هزینه با جرم ورود کند



به گزارش خبرنگار ایرناف سردار قاسم رضایی روز سه‌شنبه در حاشیه آیین معرفی فرمانده انتظامی استان سمنان به خبرنگاران افزود: تجربه و مطالعه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تحقق حقوق شهروندی در این است که هزینه جرم با خود جرم تناسب داشته باشد.

وی بیان کرد: در ایران اکنون این مساله مورد غفلت واقع شده است، انتظار می‌رود مجلس شورای اسلامی این مساله را به صورت دوفوریتی و سه فوریتی در قالب قانون و برای متناسب‌سازی هزینه با نوع جرم، با هدف جلوگیری از ارتکاب جرم، از جرایم خرد تا جرایم خشن، ورود کند.

وی یادآور شد: تبدیل جرایم کوچک به جرایم بزرگ نتیجه فقدان تناسب بین هزینه جرم با جرم است. اکنون شرایط به گونه‌ای است که هزینه جرم مشوق توسعه جرم محسوب می‌شود و بازدارنده نیست.

جانشین فرمانده کل انتظامی کشور با بیان اینکه این بزرگترین مشکل کشور در حوزه تامین آرامش است، افزود: انتظار می رود دولت، مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه در سال ۱۴۰۴ در این زمینه برای تامین آرامش جامعه اهتمام داشته باشند.

وی تصریح کرد: حتی ارتقای جرایم حوزه راهنمایی و رانندگی بازدارندگی نداشته است، در این زمینه تعارف و ملاحظه‌های سطحی باعث شده حقوق شهروندی آسیب ببیند و هزینه گزافی به کشور وارد شود.

وی با اشاره به ثبت سالانه ۱۸ تا ۱۹ هزار نفر جان‌باختگان تصادف‌های جاده‌ای در کشور، بیان کرد: هزینه برای تمامی جرایم از رانندگی تا جرایم خشن باید افزایش یابد تا جنبه بازدارندگی داشته باشد.

به کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز کار مجرمانه است

سردار رضایی درباره برخورد با اتباع خارجی غیرمجاز نیز اشاره کرد که در کل جهان حضور اتباع خارجی غیرمجاز جرم محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: ایران اسلامی در سال‌های پس از انقلاب میزبان برخی از مردم کشورهای همسایه بود، آنها که قانونی وارد شدند مجاز محسوب می‌شوند و بخشی که غیرقانونی وارد شدند، مجرم هستند.

وی تاکید کرد: هر کارفرمایی که اتباع خارجی غیرمجاز را به کارگیری کند، کار مجرمانه مرتکب شده است. نیروی انتظامی در کنار دیگر مجموعه‌های کشور وارد شده است، کارفرمایان در این زمینه باید دقت لازم را به توصیه‌ها در این زمینه داشته باشند.

این مسوول افزود: به اتباع خارجی غیرمجاز فرصت داده شده تا با رسیدگی به امور خود در داخل ایران، برای بازگشت به کشورشان آمادگی داشته باشند.

رزمایش‌های تسلط بر کویر

جانشین فرمانده کل انتظامی کشور با اشاره به اینکه از سوی مراجع ملی تامین امنیت کویر به نیروی انتظامی سپرده شده است، گفت: سه ماه است که اقدام‌های شناسایی و پاکسازی از شرق زاهدان و زابل و شرق بیرجند و نهبندان آغاز شده است و در قالب سه رزمایش و عملیات بزرگ تسلط بر کویر استمرار دارد.

وی افزود: در نیمه اول خرداد امسال نخستین مرحله تسلط بر کویر پایان می‌یابد و پس از آن این روند بین رده‌های جغرافیایی استان‌های حاشیه کویر تقسیم کار می‌شود.

سردار رضایی هدف از این اقدام را ایجاد امنیت برای گردشگران و معادن در کویر دانست و ادامه داد: استقبال گردشگران خارجی از کویر گسترده است و از سوی دیگر در جوار کویر معادن فعالی وجود دارند که تامین امنیت برای این نقاط را ضروری کرده است.

وی افزود: وجود روستاهای زیاد در مناطق کویری کشور و ایجاد آرامش برای کویرنشینان نیز از دیگر ضرورت‌های اجرای طرح تسلط بر کویر از سوی نیروی انتظامی کشور بود.

جانشین فرمانده کل انتظامی کشور یادآور شد: ماموریت تامین امنیت کویر به طور جدی در دستور کار نیروی انتظامی است و ترددهای غیرمجاز در این مناطق برای اشرار و انتقال موادمخدر و دیگر موارد غیرقانونی به ویژه در سال ۱۴۰۴ قرمز می‌شود.

نیروی انتظامی سمنان جزو استان‌های برتر کشور

وی سمنان را استان خادمان زائران حضرت امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) دانست و افزود: سمنان مردمی بافرهنگ و انقلابی دارد. در اوایل دوران دفاع مقدس چهار تیپ از استان سمنان با وجود جمعیت اندکش، همزمان در جنگ تحمیلی نقش‌آفرینی مهمی داشتند.

وی خاطرنشان کرد: لازمه استان سمنان خدمت مسوولان به مردم است و نیروی انتظامی نیز همین هدف را دنبال می‌کند.

سردار رضایی افزود: اقدام‌های اساسی نیروی انتظامی در استان سمنان طی ۲ سال گذشته برجسته بود به طوری که جرم سرقت به عنوان دغدغه کشوری، در سمنان به طور کامل نزولی شد. سال ۱۴۰۳ در سمنان سرقت ۱۷ درصد و سال ۱۴۰۴ نیز حدود ۱۲ درصد نسبت به گذشته کاهش یافت که نتیجه تلاش نیروی انتظامی، همکاری دستگاه‌های مرتبط و همراهی مردم در این زمینه است.

وی نیروی انتظامی سمنان را جزو استان‌های برتر در خدمت ارزیابی کشوری قلمداد کرد و گفت: از نگاه انتظامی و نظامی طی روزهای گذشته نیروی انتظامی سمنان ۲ نمره «خیلی خوب» دریافت کرد که دستاورد قابل توجهی است.

جانشین فرمانده کل انتظامی کشور اضافه کرد: سمنان استانی وسیع است و به دلیل داشتن فرهنگ مردمی از امنیت مطلوبی برخوردار است.

به گزارش ایرنا، امروز در آیینی با حضور سردار رضایی جانشین فرمانده کل انتظامی کشور، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان، محمدجواد کولیوند استاندار و جمعی از مسوولان و خانواده‌های شهدا، از خدمات سردار جلیل موقوفه‌ئی قدردانی و سردار سیدموسی حسینی به عنوان فرمانده انتظامی استان سمنان معرفی شد.

همچنین از خانواده شهید حسین تیمورپور از شهدای نیروی انتظامی استان سمنان و از اهالی میامی که در روزهای ابتدایی سال ۱۴۰۴ حین انجام خدمت به درجه رفیع شهادت نائیل آمد قدردانی شد.

نیروی انتظامی استان سمنان ۱۱۲ شهید در خدمت به نظام اسلامی و ارایه خدمات خود تقدیم کرده است.


منبع: https://www.irna.ir/news/85824587/%D8%AC%D8%A7%D9%86%D8%B4%DB%8C%D9%86-%D9%81%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%86%D8%A7%D8%AC%D8%A7-%D9%85%D8%AC%D9%84%D8%B3-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%87-%D8%AA%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A8-%D9%87%D8%B2%DB%8C%D9%86%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%D8%AC%D8%B1%D9%85-%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%AF-%DA%A9%D9%86%D8%AF

توسط منوچهر متکی

منوچهر متکی