حالا ایرنا مرکز کرمانشاه نگاهی تجمیعی دارد به مسائل و موضوعات مختلف استان که در این سفر به آنها پرداخته شد؛ مسایلی که عمدتا خواسته یا گلایه مردم بوده و ایرنا قبلا هم به آنها پرداخته بود و همانطور که رییس جمهور در سخنان تلویزیونی خود در کرمانشاه هم به آن اشاره کرد نمیتوان نارضایتی مردم را نادیده گرفت.
رییس دولت وفاق که با پذیرش کاستیها و مشکلات در جلسات رسمی و گفتگوهای مردمی، برخی نارضایتی ها را پذیرفت و نشان داد فارغ از آمارهای رسمی به شنیدن گلایه مندی میدانی مردم نیز توجه و اهتمام دارد.
بر این اساس وظیفه رسانه اقتضا میکند که در رساندن صدای مردم به مقامات و دولتمردان بدون ملاحظه ندا سر دهد و بلندگوی رسای جامعه باشد.
وزیر راه و شهرسازی هم که در شهرستان اسلامآباد غرب حضور یافته بود؛ شماری از مردم معترض به وضعیت مسکن ملی در این شهرستان گلایه های خود را با وی مطرح کرده و نیز از بلاتکلیفی راهآهن و شرایط نامناسب جادههای شهرستان انتقاد نمودند؛ اسلام آباد غرب سرزمین دلاوران مرصاد و بزرگترین شهرستان استان پس از کرمانشاه است که در سال گذشته نیز استاندار کرمانشاه و نماینده مردم اسلام آباد و دالاهو در مجلس قولهای مساعد در این زمینه دادند.
کرمانشاهان؛ سرزمین سنگ و آب
کرمانشاه به سبب درگیری مستقیم در هشت سال جنگ تحمیلی و اشغال بخشهای غربی آن توسط دشمن بعثی و حوادث مخرب بعدی همچون زلزلههای مهیب و کم برخورداری تاریخی ادوار قبل از آن دچار یک عقب ماندگی تاریخی و چالشهای اجتماعی است.
این استان راهبردی یک و نیم درصد مساحت کشور را در خود دارد و مرکز استان آن نهمین کلانشهر کشور است. استانی مهم و پر از ظرفیت در زمینه های اقتصادی، کشاورزی و گردشگری که استراتژیک بودن را هم باید به سیاهه این ویژگی ها اضافه کرد.
استان کرمانشاه با افزون بر 371 کیلومتر مرز با عراق دارای 2 مرز رسمی و پنج پازارچه مرزی دروازه غربی صادرات ایران محسوب میشود بطوریکه مرز پرویزخان پس از بندر شهید رجایی دومین نقطه پررونق کشور در زمینه ترانزیت است و افزون بر ۳ میلیارد دلار از صادرات غیر نفتی کشور را تبادل میکند.
با این توضیحات میتوان میزان اهمیت این استان زیبا ولی کم برخوردار و پرچالش را دریافت و همچنین به لزوم نگاه ویژه دولت که در نشست های رییس جمهور با فعالان اقتصادی و نخبگان استان نیز این خواسته مطرح شد؛ پی برد.
اما چرا میگوییم کم برخوردار و پرچالش؟ در توضیح آن همین بس که به گفته معاون وزیر کشور، کرمانشاه دست کم در سه چالش و آسیب اجتماعی جزو استانهای رده اول ایران است مضافا اینکه در کنار فقر تاریخی قبل انقلاب؛ هشت سال جنگ و زلزله های پس از آن به اندازه دهها سال استان را از قافله توسعه عقب انداخت.
توسعه کرمانشاه و اعتبارهای لازم
رییس دولت در برنامه تلویزیونی که هنگام پایان سفر خود به کرمانشاه داشت از اختصاص نزدیک به ۲۶ هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی کشور برای توسعه استان خبر داد و گفت که ریز برنامههای مرتبط با این اعتبار نیز مشخص شده است. امری که به گفته او صرفاً در حد اعلام نبوده و با امضای رسمی وزرا، رؤسای نهادها و مدیران عامل بانکها نهایی شدهاند و توافقات و تعهدات رسمی آنها نیز انجام گرفته است.
پزشکیان همچنین از اعلام آمادگی ۵۵ هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی و ۳۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای اجرای پروژه ها و کارخانهجات خصوصی استان خبر داد که به گفته او چنانچه این سرمایهگذاریها به مرحله اجرا برسند، تحول بزرگی در اقتصاد استان ایجاد خواهد شد. مساله ای که نگاه ویژه و تیزبین دولت را به منظور اجرایی و عملی شدن می طلبد که با رویکردی تازه توانسته امیدها را به تغییر روند گذشته زنده کند.
استان کرمانشاه در زمینه پروژههای نیمه تمام و روی زمین مانده خاطرات خوشی ندارد و گلایهمندی در این زمینه بارها از مردم به مسوولان رسیده است بطوریکه محمد رشیدی عضو هیات رییسه مجلس و نماینده مردم کرمانشاه در مجلس نیز به این موضوع اشاره مستقیمی داشت. از این دست پروژه ها در استان کرمانشاه کم نیست که دولت وفاق بایستی نظارت مستمر و البته پویا به آنها داشته باشد تا امید استانی که دومین میزان بالای آرا به رییس جمهور چهاردهم را داراست، ناامید نگردد.
عضو هیات رئیسه مجلس: قول های دولتمردان به مردم کرمانشاه تاکنون کمتر عملی شده است
ترابری کرمانشاه؛ دروازه کربلا و شاهراه ترانزیت کالا
وزیر راه با اذعان به پیشران بودن راه آهن کرمانشاه در توسعه استان وعده داد خط ریلی کرمانشاه به اسلامآباد غرب تا اواخر سال آینده راه اندازی شود و پروژه راه آهن مرز خسروی – خانقین را اصلیترین پروژه حوزه حمل و نقل کرمانشاهان عنوان کرد.
بخش پایانی مسیر به طول ۲۶۳ کیلومتر از کرمانشاه تا مرز خسروی با گذشت ۳ دهه هنوز کامل نشده و بارها متوقف شده و فقط ۳۸ درصد (کمتر از ۱۰۰ کیلومتر) پیشرفت داشته است.
هر از چندگاه اخباری مبنی بر اختصاص بودجه میلیون دلاری و یا زمزمه های شروع این پروژه به گوش میرسد که در عمل ماحصلی برای قطب ترانزیتی کشور نداشته است. به پروژه های ریلی استان باید مونوریل کرمانشاه که نزدیک به دو دهه از کلنگ زنی آن میگذرد و سازه نیمه کاره آن زیبایی شهری کرمانشاه را مخدوش کرده و باعث نارضایتی مردم و ایجاد ترافیک در کلانشهر کرمانشاه شده نیز اضافه گردد.
اکنون تنها سه درصد از حمل و نقل کرمانشاه از طریق حمل و نقل ریلی صورت میگیرد که چنین زیرساخت ضعیفی قطعا نمیتواند برای استان توسعه به ارمغان آورد.
وزیر راه: راه آهن کرمانشاه پروژه پیشران استان در حوزه حمل و نقل است
از دیگر سو باوجود میزان ۹۲ درصدی حمل و نقل استان از طریق جاده ها، راه های مواصلاتی استان از وضعیت خوبی برخوردار نیستند و بجز بخشی از جاده “راه کربلا” که درسالهای گذشته نوسازی شده؛ سایر محورها فاقد استانداردهای لازم هستند در حالیکه موقعیت راهبردی استان از نظر اقتصادی و مذهبی بر همگان واضح است.
لازم به ذکر است که نزدیکترین شهر ایران به پایتخت سیاسی کشور همسایه یعنی عراق در استان کرمانشاه واقع شده است، سومار به عنوان کوچکترین و کم جمعیت ترین شهر کشور معبر بیش از یک میلیارد دلار صادرات کشور بوده که این فرصت خوبی برای افزایش ترانزیت به قلب کشور همسایه است با این حال طبق مشاهدات عینی خبرنگار ایرنا، جاده های این شهر کوچک هیچ شباهتی به یک گذرگاه مهم اقتصادی و استراتژیک ندارد و همواره گلایه های مردم این شهر کوچک را به همراه داشته که گاهی این گلایه ها را به خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز کرمانشاه نیز منتقل کرده اند.
به مشکلات جاده های استان که به سومار محدود نمی شود؛ وزیر راه هم اذعان داشت و دراینباره گفت شبکه جاده ای استان کرمانشاه پاسخگوی نیازها نیست و باید توسعه پیدا کند.
چشمان سومار؛ کم سو و بیمار
گردشگری
استان کرمانشاه با توجه به داشتن راهآهن، فرودگاه و زیرساختهای ارتباطی شرایط مناسبی برای توسعه گردشگری با محوریت اورامانات دارد. مخصوصا که دو اثر ثبت شده جهانی یونسکو دارد و بخش زیادی از جنگل های چندمیلیون ساله زاگرس نیز در قلب این استان جای دارد. کرمانشاه؛ هاب فرودگاهی منطقه است (شامل استان های لرستان، ایلام، کردستان و کرمانشاه) و خط ریلی از همدان و ملایر به مرکز استان نیز تکمیل شده که میتواند استان را به یکی از مراکز جذاب توریستی کشور بدل کند و تکمیل خط ریلی به عراق می تواند زمینه ساز سفر گردشگران عراقی نیز باشد.
گردشگری کرمانشاه با چالش های زیادی دست به گریبان است که می توان به مدیریت ضعیف در اداره اماکن گردشگری و نداشتن زیرساخت ریلی، جاده ای و رفاهی مناسب اشاره کرد. موضوعاتی که وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم به آنها اشاره کرد.
وزیر میراث فرهنگی خواستار شد: بازگشت منافع اماکن گردشگری به مردم کرمانشاه/ پاوه مقصد گردشگران داخلی و خارجی شود
صنعت و اقتصاد و انرژی
فعالان اقتصادی و صنعتی در دیدار خود با رییس جمهور مسایل مختلفی را مطرح کردند از جمله برشمردن برخی معضلات مثل قطعی برق، معافیت های مالیاتی، مشوق های سرمایه گذاری و تعامل جهانی که محور اصلی سخنان آنها بود.
استان کرمانشاه در زمینه صنعتی و اقتصادی ظرفیت های بسیاری دارد. بعنوان مثال تولید سالانه ۵۰ هزار تن کمپوست، وجود کارخانه های پتروشیمی و پالایشگاه، ذوب آهن، نیروگاه های برق، وجود چاه های نفت و ۷۰ درصد ذخایر قیر کشور، کارخانجات لبنی و تولید محلی زیتون، برخی از ظرفیت هاست.
صنعتگران استان معتقدند که صنایع کرمانشاه انرژی بر نبوده و در مجموع ۱۰۰ مگاوات برق مصرف می کنند و از قطعی برق صنایع انتقاد کردند و آنرا مایه بروز ضرر و زیان به تولیدی ها، بیکاری کارگران و اثر منفی روی تولید دانستند و خواستار اختصاص ۵۰ مگاوات اضافه به صنایع استان شدند تا تبعات منفی آن دامن گیر کرمانشاه نشود.
در پیوند با این زمینه وزیر صمت در شهرستان “صحنه” وعده کاهش قطعی برق مراکز صنعتی را داد و وزیر نیرو نیز در شهرستان قصرشیرین پست ۴۰۰ مگاواتی تولید برق را افتتاح و ابراز امیدواری کرد که با ادامه سرمایه گذاری در این بخش بتوان بخشی از ناترازی استان کرمانشاه را برطرف کرد.
فرسودگی ماشین آلات، فرسودگی جاده ها و زیرساختها، نبود سرمایه گذار و همکاری نکردن بانک ها از جمله مهمترین مشکل معادن و صنایع استان کرمانشاه است به عنوان مثال دو هفته پیش منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه درباره نیروگاه حرارتی بیستون گفته بود با توجه به فعالیت ۳۰ ساله این نیروگاه، بازتوانی آن بسیار ضروریست.
فرهنگ و رسانه
فعالان رسانه ای استان معتقدند جایگاه رسانه در کرمانشاه به شدت تنزل یافته است و در حضور رییس جمهور از شرایط اقتصادی و معیشتی خبرنگاران و انتشار نیافتن بسیاری از نشریات استان گلایه کردند.
همچنین برگزار نشدن جشنواره های فرهنگی بومی و توجه نکردن به مساله فرهنگ و هنر، نبود موزه در حوزه آثار باستانی استان، کمبود کتابخانه، همکاری نکردن بانکها با نهادهای فرهنگی و نداشتن دانشگاه هنر در استان از دیگر دغدغه های اهالی فرهنگ کرمانشاه است.
همچنین بهبود وضعیت زیرساختهای ورزشی و فرهنگی شهرستانهای کرمانشاه مخصوصا غرب استان که درگیر زلزله شدند؛ دیگر مساله ایست که با بودجه اندک قابل پیگیری و رفع شدن است.
مرز، منطقه آزاد و کولبری؛ اقدامات مثبتی که از نظر مردم کافی نبود
در سفر رییس جمهور به کرمانشاه برای وضعیت قانونی بیش از ۶۲ هزار نفر از جمعیت مرتبط با مسئله کولبری در استان تصمیماتی به منظور ساماندهی آنها اتخاذ شد که میتواند مسیرهای قانونی معیشتی را برای کولبران هموار کرده و از بسیاری مشکلات بکاهد.
بر اساس داده های موجود ۶۲ هزار و ۵۰۰ کولبر کرمانشاهی واجد شرایط سرپرست خانوار میتوانند یا دریافت کارت کولبری به تجارت مرزی بپردازند و پیشبینی شده که امسال با استفاده از این کارتهای کولبری ۴۵۰ میلیون دلار کالا از طریق مرزهای استان کرمانشاه وارد کشور شود که در افزایش درآمد سرانه مرزنشینان تاثیر مثبتی دارد.
پلاک شدن خودروهای وارداتی از منطقه آزاد قصرشیرین یکی دیگر از خواسته های اقتصادی مردم منطقه بود که باتوجه به اینکه کرمانشاه “هاب خودروی غرب” است؛ می تواند آغازگر فصلی جدید در رونق مرزی، تسهیل تجارت خارجی و ارتقای سطح رفاه باشد اما این اقدام مثبت که گامی رو به جلو بود؛ انتظارات مردم را بطور کامل برآورده نکرد چراکه علاوه بر طولانی شدن روند اجرا، محدود بودن تردد خودروهای پلاک شده به شهر کوچک قصرشیرین متناسب با مطالبه مردم نیست.
از دیگر سو هرچند منطقه آزاد قصرشیرین بستر مناسبی برای اشتغالزایی و تقویت صادرات و واردات است و برنامه های دولت این منطقه را در غرب کشور شکوفا می کند اما طبق مشاهدات عینی خبرنگار ایرنا؛ زیرساخت های این مناطق هیچ سنخیتی با اهمیت بالای آنها ندارد. جاده های منتهی به پایانه های مرزی وضعیت نامناسبی دارد که زیبنده پایانه هایی با حجم صادرات چند میلیارد دلاری نیست.
این مساله بیش از نبود اعتبار یا سایر مشکلات به بخشی نگری دستگاه های محلی برمیگردد موضوعی که کارکنان گمرک و پایانه های مرزی با خبرنگار ایرنا به آن اشاره داشته اند و حتی طرف عراقی نیز از این ناهماهنگی گلایه دارد.
توسعه تجارت در غرب کشور مستلزم توسعه زیرساخت هاست و سرمایه گذاری مالی در این نقاط “هزینه” محسوب نمیشود و دولت باید به چشم “پس انداز کوتاه مدت با سود بالا” به آن بنگرد.
همچنین یکی از گلایه های فعالان بازرگانی و تجارت کرمانشاه؛ قانون رفع تعهدات ارزی است که آنرا “مانعی بزرگ” برای فعالان اقتصادی می دانند و از دولت خواستار برداشتن این قانون شده اند.
بررسی ایرنا نشان میدهد شمار قابل توجهی از افراد تعهدات ارزی خود را انجام نمیدهند و با اجاره کارتهای بازرگانی از دیگران، کالاها را صادر میکنند که این مساله باعث داغ شدن بازار دلالی شده است، در این میان فقط تجار بزرگ و صاحب نام ضرر می کنند و کارتهای بازرگانی فعالان اقتصادی تعلیق میشود.
کشاورزی، محیط زیست و آب آشامیدنی
مشکلات متعددی در زمینه آب رسانی مزارع کشاورزی و شهری در استان کرمانشاه وجود دارد. در دیدارهای مختلف با رییس جمهور و هیات همراه که به شهرستان های استان سفر داشتند؛ برخی مشکلات از سوی مردم، فعالان بخش کشاورزی، مقامات محلی و نمایندگان مجلس مطرح شد.
برخی مسایل نیز بین چند بخش مشترکند. مثلا مساله کمپوست در استان بین بخش های صنعت، کشاورزی و محیط زیست مشترک است. کرمانشاه بزرگترین تولید کننده کمپوست در ایران است و آمادگی تامین کمپوست برای تمام کشور را دارد. اما با وجود مزیت های بسیاری که در حفظ محیط زیست و حتی افزایش بهره وری خاک دارد؛ بعلت گرانی محصول نهایی، کشاورزان رغبتی به خرید آن نشان نمی دهند.
از سوی دیگر “رستگار یوسفی” نماینده مردم اورامانات (شامل پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی) در مجلس شورای اسلامی در دیدار با رییس جمهور خواستار توجه جدیتر به مشکلات مزمن آب شرب در مناطق میرآباد، تازهآباد و ازگله شد.هرچند استان کرمانشاه جزو استان های درگیر با تنش آبی نیست اما مسایلی همچون انتقال آب به استان های دیگر، ریختن فاضلاب به رودخانه ها از جمله رود قره سو و همچنین فرسودگی شبکه لوله کشی استان، مشکلاتی است که در سالهای آینده حتما نام کرمانشاه را به فهرست استان های درگیر با تنش آبی خواهد افزود و تبعات جبران ناپذیری بر محیط زیست این استان خواهد داشت.
سالهاست که کرمانشاه با معضل ریختن فاضلاب به قره سو دست به گریبان است و استانداران متعدد از انتقال پساب به صنایع سخن گفته اند و آبفای استان نیز وعده هایی را داده که تاکنون به آنها عمل نکرده است. حالا باید دید که استاندار کرمانشاه پس از سفر رییس جمهور تا چه حد میتواند دستگاه های مربوطه را وادار به اجرای این طرح و استان زیر نظرش را از این مشکل بزرگ رها کند.
در کنار این مسایل؛ تسریع در اجرای طرح سامانه گرمسیری که از درخواست های موکد مردم کرمانشاه از دولتمردان است چراکه این طرح در چند استان کشور اجرا شده اما به گفته عبدالرضا مصری نماینده مردم شهرستان کرمانشاه، این استان کمترین سهم را از آب دارد. لازم به ذکر است که برای تکمیل سامانه گرمسیری یک هزار میلیارد تومان و برای مطالعه سامانه سردسیری نیز ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
سامانه گرمسیری با هدف مهار رودخانه سیروان و هدایت آن به سمت دشتهای کرمانشاه و ایلام اجرایی شد که از ابتدای آن در شمال کرمانشاه تا موسیان دهلران در استان ایلام ۴۰۰ کیلومتر طول دارد و تا پیش از این بیشتر آب پنجمین رودخانه بزرگ کشور بدون آنکه حقآبه ایران را بپردازد، از مرز خارج می شد.
اکنون سیروان توسط سد ۳۳۸ میلیون متر مکعبی «داریان» در شمال شهرستان پاوه مهار شده و چند کیلومتر پس از آن تونل نوسود و بازی دراز در ۲ قطعه ۲۳ و ۲۵.۷ کیلومتری آغاز شد که طبق اطلاعات این طرح، تونل نوسود با قطر حدود ۶ متری قادر است تا دبی ۴۵ متر مکعب بر ثانیه آب را منتقل کند.
سامانه گرمسیری در مجموع ۵۳ هزار هکتار از اراضی استان های کرمانشاه و ایلام را مشروب می کند از این میزان ۳۴ هزار هکتار آن در استان کرمانشاه و ۱۸ هزار و ۳۰۰ هکتار آن نیز در استان ایلام قرار دارد و مابقی اراضی نیز معارض دارد
در سال ۱۳۹۵ ابلاغیه تخصیص آب برای این طرح صادر شد که سهم استان کرمانشاه ۵۵ درصد و استان ایلام ۴۵ درصد تعیین شده است که از مجموع ۳۴ هزار هکتار زمین های سهم کرمانشاه تاکنون ۲۳ هزار هکتار تحت پوشش قرار گرفته است.
کرمانشاه با داشتن ظرفیتهایی چون چهار فصل بودن و رودخانههای متعدد و منابع طبیعی فراوان میتواند به قطب کشاورزی کشور بدل شود. افتتاح بزرگترین باغ سایبان کشور با مساحت ۴۰ هکتار در شهرستان کرمانشاه با ظرفیت تولید سالانه ۲ هزار تن محصول باغی؛ بیانگر ظرفیت بالای این استان در حوزه کشاورزی است.
همچنین احداث سردخانه برای نگهداری محصولات کشاورزی و توسعه صنعت در این حوزه، توجه به مشاغل خرد با تمرکز بر ظرفیت تولید زیتون و عسل در استان از موارد دیگریست که به رونق بخش کشاورزی در کرمانشاه کمک شایانی کند.
بیکاری
به استناد دادههای مرکز ملی آمار ایران؛ نرخ بیکاری استان کرمانشاه ۱۵.۲ بوده که آنرا در صدر شاخص فلاکت قرار داده است. بیکاری مادر بحران های اجتماعی همچون فقر و دزدی است. آمار بیکاری کرمانشاه از نیم قرن پیش از میانگین کشوری پایین تر نیامده است که مهجوریت، جنگ و غفلت مسوولان به این مشکل دامن زده است.
هرچند بعضی از طرح های دولت که در این سفر افتتاح شد توانسته تقریبا برای ۲ هزار نفر شغل ایجاد کند اما هنوز تا ایجاد شغل پایدار برای حداقل نیمی از جمعیت ۹۰ هزار نفری بیکاران استان؛ راه زیادی مانده است. نیمی از جمعیت بیکاران کرمانشاه دانش آموختگان مراکز علمی هستند.
توجه به مشاغل خرد، توسعه زیرساخت های حمل و نقل، احداث پروژه های صنعتی و توسعه تجارت مرزی از مواردی است که بیشترین بازدهی در ایجاد شغل برای مردم کرمانشاه خواهد داشت.
مدارس تخریبی و کانکسی/عدالت آموزشی برای همه
عدالت آموزشی که از ابتدای تصدی ریاست جمهوری همواره شعار مسعود پزشکیان بوده؛ در استان کرمانشاه که یکی از استان های کم برخوردار کشور در زمینه آموزشی است؛ می تواند به منصه ظهور برسد.
استان کرمانشاه که چند زلزله مهیب را در سالهای گذشته پشت سر گذاشته؛ هنوز فاقد زیرساخت های لازم برای تحصیل دانش آموزان است و در شهرهای زلزله زده هنوز مدارس کانکسی با وضع اسفبار بهداشتی و کمبود امکانات و وجود بخاری های نفتی با مخاطرات مخصوص به خود، محل تحصیل کودکان کرمانشاهی است. همچنین در دیگر مناطق استان، مدارس خشتی، گلی و سنگی وجود دارد که حساسیت دکتر پزشکیان روی این موضوع، می تواند امیدها را برای برچیدن این مدارس و جایگزینی با مدارس استاندارد زنده نگه دارد.
فیلم | امیدواری به برچیده شدن مدارس کانکسی و تخریبی کرمانشاه در سفر رییسجمهور
منش پزشکیان در زمینه آموزشی باتوجه به سبقه مدیریتی اش در دانشگاه های کشور، به دانش آموز کرمانشاهی اجازه داد که در حضور رییس جمهور خطاب به او بدون لکنت و با صراحت از مافیای کنکور شکایت کرده و وجود کنکور و نیز تغییرات پیاپی قوانین امتحانات نهایی را سد راه جوانان کشور قلمداد کند.
اعتراض یک دانشآموز به مافیای کنکور در حضور رییسجمهور
دانش آموز کرمانشاهی به پزشکیان گفت هنوز با اجرای عدالت آموزشی در مناطق محروم فاصله داریم و نیازمند تیم های تخصصی مشاوره تحصیلی برای انتخاب رشته در مدارس هستیم.
نبود زیرساخت های مناسب آموزشی اعم از مدارس فرسوده و خشتی و گلی، پایین بودن سطح کیفی آموزش، نداشتن مدارس مقاطع بالاتر در بعضی شهرها و روستاها و نبود امکانات اولیه در مدارس باعث ترک تحصیل دانش آموزان بویژه در مقاطع بالاتر می گردد. ایرنا مرکز کرمانشاه قبلا در اینباره چند گزارش تهیه کرده بود.
فیلم| وضعیت مدارس کانکسی و تخریبی در شرق کرمانشاه
البته در این سفر وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تخصیص هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار به آموزش و پروش کرمانشاه گفت که این اعتبارات در ردیفهای مختلف و با کمکهای مردم و خیرین مدرسه ساز وضعیت زیرساخت آموزشی استان را متحول خواهد کرد.
بهداشت و درمان
زیرساخت ها و توزیع امکانات و تجیزات بهداشتی و در کرمانشاه از یک تناسب منطقی برخوردار نبوده است بطوریکه برخی شهرستانهای کرمانشاه همچون دالاهو و ثلاث باباجانی هنوز بیمارستان ندارند که در سفر رییس جمهور اقداماتی در این رابطه انجام گرفت که از جمله آن می توان به اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای بیمارستان ثلاث باباجانی اشاره کرد.
رنج مادران ثلاث باباجانی
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر خود به استان کرمانشاه با افتتاح بزرگترین مرکز اورژانس ترومای غرب کشور، بازدید از چندین پروژه عمرانی بهداشتی – درمانی و بررسی وضعیت زیرساختهای سلامت، همچنین از تخصیص هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه خدمات درمانی این استان خبر داد.
سفر رییس جمهور در دیگر حوزه ها همچون زنان و انرژی نیز ره آوردهایی داشت که از جمله آن میتوان به افتتاح و عملیات اجرایی یک پروژه با مجموع سرمایهگذاری یک هزار و ۱۵۵ میلیارد تومان اشاره کرد؛ این پروژهها در شهرستانهای گیلانغرب، جوانرود و ثلاث باباجانی در شمال غربی استان کرمانشاه و با حضور وزیر نیرو به عنوان نماینده رییس جمهور افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
در جریان سفر رییس جمهور به استان کرمانشاه زهرا بهروزآذر معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده نیز از شهرستان های هرسین، اسلام آباد غرب و کرمانشاه دیدن کرد و در سخنانی در جمع زنان فعال این شهرستان ها و شورای اداری گفت: حمایت از اشتغال پایدار زنان، بررسی طرح ایجاد بازارچههای مرزی و حمایت از زنان در مواجهه با آسیب های اجتماعی در اولویت برنامه های دولت است.
معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده وضعیت اقتصادی و معیشتی زنان سرپرست خانوار را یکی از اولویتهای دولت چهاردهم عنوان کرد و گفت: بر همین اساس امسال در کنار توجه به مسائل کرمانشاه ۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبار هم برای اشتغال زنان سرپرست خانوار اختصاص یافت که این مبلغ بین دستگاههای مرتبط و متولی امور بانوان تقسیم و با هماهنگی و نظارت معاونت زنان ریاست جمهوری برای اشتغال زنان سرپرست خانوار توزیع میشود.
دولت ۶۰ هزار میلیارد تومان برای اشتغال زنان سرپرست خانوار اختصاص داد
در جریان سفر رییسجمهور به استان کرمانشاه حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه زیرساختها و پرداخت تسهیلات به بخش کشاورزی اختصاص داده شد.
بنظر میرسد در سفر رییس جمهور به کرمانشاه مسائل، مشکلات، نیازمندیها و توانمندیهای منطقه به موازات هم دیده شد که این رویکرد میتواند فارغ از شعارگرایی به توسعه استان شتاب مناسبی دهد مخصوصا اینکه دکتر پزشکیان به استاندار ماموریت داد از طریق کمیته برنامه ریزی ضمن بازنگری در برخی رویکردها؛ دغدغه و گلایههای مردم با تمرکز و دقت بیشتری احصا و برای جبران آن اقدامات لازم صورت گیرد.
منبع: https://www.irna.ir/news/85834657/%D8%B0%D8%B1%D9%87-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D9%86%D8%A7-%D8%A8%D8%B1-%D8%B3%D9%81%D8%B1-%D8%B1%DB%8C%DB%8C%D8%B3-%D8%AC%D9%85%D9%87%D9%88%D8%B1-%D8%A8%D9%87-%DA%A9%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%B4%D8%A7%D9%87