«یدالله طاهرنژاد» در گفتوگو با خبرنگار احزاب ایرنا، در ارزیابی خود از نشست اخیر جمعی از اعضای دفتر سیاسی حزب کارگزاران سازندگی ایران با معاون اول رئیس جمهور، گفت: ما در گفتوگو با «محمد رضا عارف» درخصوص چند محور صحبت کردیم. مهمترین محور بحث، ضرورت برنامهریزی برای دوران پسامذاکره و پساتحریم بود.
وی افزود: بر این اساس، باید از پیش، برنامههای کارشناسیشده و تدوینشدهای داشت و این آمادگی را نیز داشته باشیم که در شرایط جدید بتوانیم با ابتکار عمل، آنها را اجرایی کنیم. ازاینرو، الزامات این برنامهها باید از همین حالا فراهم شود تا دولت بتواند از فرصتهای پیشرو به بهترین نحو بهرهبرداری کند و در موقعیتی قرار نگیرد که این فرصتها را از دست بدهد.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با بیان اینکه محور دیگر گفتوگوی حزب با عارف درخصوص مسئولیت دولت در اداره کشور بود، بیان کرد: دولت وظیفه دارد امور اجرایی را مدیریت کند و مسئولیت این امر بر عهده مدیران اجرایی است. بنابراین، اگر نمایندگان مجلس اقدام به تعیین افراد برای مسئولیتهای اجرایی کنند و دولت را تحت فشار قرار دهند تا این افراد را بپذیرد، در این صورت چگونه میتوان انتظار داشت که دولت مسئولیت عملکرد و رفتار آنها را بپذیرد. چنین رویکردی میتواند در اداره کشور چالشهایی ایجاد کند که باید مورد توجه قرار گیرد.
نمایندگان فرصت انتصاب افراد شایسته در بخشهای مختلف را در اختیار دولت قرار دهند
طاهرنژاد با بیان اینکه نمایندگان مجلس باید این فرصت را در اختیار دولت قرار دهند تا با استفاده از ابزارها، امکانات، تدابیر و تمهیدات خود، افراد شایسته را در بخشهای مختلف منصوب کند، افزود: وظیفه نمایندگان، نظارت بر عملکرد این مدیران است تا اطمینان حاصل شود که آنها بهدرستی وظایف خود را در اجرای قوانین و اداره امور حوزه مسئولیت خود ایفا میکنند. مدیرانی که امین، توانمند و کارآمد باشند، میتوانند نقش مؤثری در پیشبرد امور ایفا کنند و نمایندگان باید سازوکاری برای اعمال نظارت مؤثر بر عملکرد آنها داشته باشند.
وی بیان کرد: در صورتی که نمایندگان خود اقدام به تعیین عناصر اجرایی کنند، عملاً حق نظارت را از خود سلب میکنند زیرا در چنین شرایطی، افراد منصوبشده به دلیل وابستگیها و تعلقات سیاسی یا شخصی ممکن است تحت نظارت جدی قرار نگیرند، این امر میتواند اثربخشی نظارت را کاهش دهد و موجب ایجاد چالشهایی در اداره امور اجرایی شود.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری تاکنون چندین بار تأکید کردهاند که نمایندگان مجلس نباید در عزل و نصبها دخالت کنند. با این حال، متأسفانه این روند همچنان ادامه دارد و اینگونه مداخلات به اشکال مختلف صورت میگیرد که میتواند بر روند اجرایی کشور تأثیر بگذارد.
حزب کارگزاران نظرات خود را به تدوینکنندگان لایحه حجاب ارائه خواهد کرد
طاهرنژاد با بیان اینکه در این نشست، همچنین بحثی پیرامون پیشنویس لایحهای که دولت در زمینه حجاب در دست تهیه دارد، مطرح شد، افزود: در این رابطه، برخی دیدگاهها و نقطهنظرات بیان گردید و مقرر شد که حزب بهصورت مکتوب نظرات خود را به تدوینکنندگان این لایحه ارائه کند تا درصورت صلاحدید، این دیدگاهها در متن نهایی لایحه اعمال شود.
وی با اشاره به تاکید معاون اول رئیسجمهور بر ضرورت آسیبشناسی عملکرد جناحهای سیاسی کشور در این نشست، گفت: آقای دکتر عارف اشاره کرد که در مقاطع مختلف ، برخی جریانهای سیاسی به دلیل عدم تعامل و تفاهم با سایر جناحها و دستاندرکاران، نتوانستند از فرصتهای در اختیارشان بهرهبرداری مناسب داشته باشند. این مسئله موجب شد که روند پیشرفت امور با چالش مواجه شود و تأثیرات منفی بر کارهای اجرایی برجای بگذارد. ازاینرو، بررسی و رفع این مشکلات میتواند در بهبود عملکرد سیاسی کشور نقش مؤثری ایفا کند.
همراهی و همکاری مؤثر جناحهای سیاسی به پیشبرد امور کمک میکند
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران اضافه کرد: ازاینرو، شایسته است که در فرصتهای موجود، امور را با تعامل و تفاهم پیش ببریم. این توصیه بیشتر با هدف تشویق جناحهای سیاسی به افزایش تحمل و همکاری متقابل مطرح شد تا بتوانند ارتباط بهتری با نظام حکمرانی برقرار کنند. همراهی و همکاری مؤثر میان جناحهای سیاسی و ساختار حکومتی در راستای شعار مطرح شده وفاق ملی از سوی رئیس دولت چهاردهم، بیتردید به پیشبرد امور کشور کمک خواهد کرد و زمینه را برای تحقق اهداف ملی فراهم خواهد ساخت.
طاهرنژاد در ارزیابی خود از تعامل دولت با احزاب و تشکلهای سیاسی، اظهار کرد: آقای پزشکیان در راستای سیاست وفاق ملی و تقویت اتحاد و انسجام در بین گروه های سیاسی ظرفیت بالایی در تعامل از خود نشان داده و توانسته ارتباط مؤثری با احزاب و گروههای سیاسی برقرار کند، سخنان آنان را بهصورت صمیمانه و دوستانه بشنوند و دیدگاههای خود را در این زمینه بیان کند.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: به نظر میرسد که در این حوزه، هیچ حزب یا تشکل سیاسی تاکنون ایراد و اشکالی از عملکرد آقای پزشکیان نگرفته است ازاینرو، شاید بتوان گفت که وی از این حیث یکی از موفقترین و برجستهترین چهرهها در برقراری ارتباط و جلب نظر احزاب و گروه های سیاسی کشور شناخته میشود.
منبع: https://www.irna.ir/news/85828492/%D9%81%D8%B9%D8%A7%D9%84-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%AA%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D8%AD%D8%B2%D8%A7%D8%A8-%D9%88-%D8%AA%D8%B4%DA%A9%D9%84-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D9%85%D8%AB%D8%A7%D9%84-%D8%B2%D8%AF%D9%86%DB%8C