روحالله متفکرآزاد در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا در ارزیابی خود از نوزدهمین کنفرانس اتحادیه بینالمجالس کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی(PUIC) که به میزبانی شهر جاکارتا کشور اندونزی برگزار شد و نقش این اجلاس در نزدیکی و انسجام کشورهای مسلمان، گفت: ما در سالگرد ربع قرن تاسیس این مجموعه فخیم قرار داشتیم و جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بنیانگذاران این نهاد و از کشورهای مهم در زمینه بینالمجالس اسلامی، نقش مهمی در پیشبرد اهداف آن ایفا میکند.
وی افزود: اجلاس اخیر، به ویژه با توجه به شرایط کنونی جهان اسلام، اجلاسی مهم بود. موضوع فلسطین و غزه، یک نگرانی اساسی و مشترک برای همه کشورهای اسلامی و آزادگان جهان به شمار میرود و در تمام جلسات این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت. اجماع عمومی در جهان اسلام برای انجام اقدامات مهم و موثّر در این زمینه مشهود بود. سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی ایران نیز در این خصوص قابل توجه بود علاوه بر این، اجلاس با محوریت حکمرانی خوب برگزار شد و هیاتهای مختلف، دیدگاههای خود را در این زمینه ارائه کردند.
نماینده مردم آذرشهر، اسکو، تبریز در مجلس عنوان کرد: آقای قالیباف به عنوان نماینده عالی ایران در این اجلاس، از فرصت و جایگاه بینالمللی ایجاد شده برای جمهوری اسلامی ایران در حضور کشورهای مختلف جهان اسلام، سخنان مهمی در پاسخ به اظهارات اخیر ترامپ ایراد کردند. ایشان مواضع نظام جمهوری اسلامی را در این زمینه به طور مفصل و با استناد به اصول و مبانی آن تشریح کردند. رئیس مجلس، این اجلاس را فرصتی مغتنم برای بیان دیدگاهها و مطالبات مردم و کشور ایران در مجامع بینالمللی و همچنین برای دیدارهای چندجانبه و دوجانبه با کشورهای مختلف دانستند. دیدارهای متعددی نیز بین هیاتهای ایرانی و نمایندگان کشورهای دیگر انجام شد.
متفکرآزاد حضور هیات ایرانی در اجلاس را بسیار فعال و پررنگ ارزیابی و خاطرنشان کرد: نمایندگان ایران در همه کمیتهها حضور فعال داشتند، در بحثها شرکت کردند،در سخنرانی ها و اعلام مواضع و همچنین در تدوین بیانیههای پایانی کمیته های مختلف و اتخاذ تصمیمات، نقش مؤثری ایفا کردند. موفقیت ایران در انتخاب به عنوان عضو چهار کمیته از پنج کمیته تخصصی اجلاس در سال آینده، نشاندهنده حضور پرنفوذ و مستمر ایران در این کمیتههاست. این حضور فعال، نشان از دیپلماسی فعال پارلمانی مکمل دیپلماسی دولت دارد؛ دیپلماسی پارلمانی به عنوان یک دراهکار شناخته شده در سطح بین الملل، نقش مهمی در پیشبرد اهداف ملی کشورها در توسعه روابط و ایفای نقش در مجامع بین المللی ایفا میکند.
وی درباره توسعه دیپلماسی پارلمانی و تاثیر آن در ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی گفت: به طور قطع توسعه دیپلماسی پارلمانی در همه ابعاد اثرگذار خواهد بود ضمن اینکه برای عبور از شرایط کنونی، وحدت جهان اسلام ضروری است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: نکته دوم اینکه وحدت، امری اعتقادی و نه صرفاً تاکتیکی است. ما وحدت را امری حیاتی و مهم میدانیم و برای خودمان نیز دستاوردهایی در پی دارد. حضور فعال هیات پارلمانی ایران در مجامع بینالمللی در شرایط کنونی اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی، منافع ملت ایران را تأمین میکند.
موضعگیریهای کشورهای اسلامی در برابر جنایات رژیم صهیونیستی نباید در حد شعار باقی بماند
متفکرآزاد در پاسخ به این سوال که آیا این اجلاس میتواند در آینده منجر به اتحاد موثر کشورهای جهان اسلام برای جلوگیری از ادامه جنایات رژیم صهیونیستی شود، گفت: بسیار امیدوارم که اینگونه مجالس بتواند به اتحاد کشورهای جهان اسلام منجر شود. موضعگیریهای صورت گرفته مطلوب است؛ اما میزان عملیاتی شدن آنها محل تردید است. در این اجلاس، ما نیز بر این نکته تأکید کردیم که موضعگیریها نباید صرفاً در حد شعار باقی بماند، و کشورهای دیگر نیز این نگرانی را مطرح کردند.
وی افزود: متاسفانه شریانهای حیاتی رژیم صهیونیستی از برخی کشورهای مسلمان منطقه عبور میکنند و برخی از معاملات اقتصادی این کشورها با رژیم صهیونیستی، آنها را سرپا نگه داشته است. در این اجلاس تلاش شد تا این نکته مطرح شود که برای آرمان فلسطین و جلوگیری از جنایات ضدبشری رژیم صهیونیستی، برخی کشورها باید از منافع اقتصادی اندک کوتاه بیایند و با این کتشار بی رحمانه مردم بی دفاع مقابله کنند.
قالیباف با قاطعیت از مظلومیت مردم فلسطین حمایت کرد
عثمان سالاری نماینده مردم تربت جام و باخرز در مجلس نیز در ارزیابی خود از نوزدهمین کنفرانس اتحادیه بینالمجالس کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی(PUIC) که میزبانی شهر جاکارتا کشور اندونزی برگزار شد، گفت: این کنفرانس فرصت و مجالی بود تا هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به ریاست آقای قالیباف حضور پررنگ داشته باشد و آثار و ثمرات مطلوبی هم بر جای بگذارد.
وی با اشاره به سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی که که به گفته او با قاطعیت و صراحت کامل از مظلومیت مردم فلسطین حمایت شد، افزود: رئیس مجلس ایران به همراه سایر نمایندگان مجلس، در فرصتهای مختلف جنایتهای غیرانسانی و وحشیانه رژیم جعلی صهیونیستی که بیشترین جنایتها را در طول تاریخ بشریت به خصوص در غزه، جنوب لبنان و یمن مرتکب شده است را تبیین و توصیف کرده و از حقوق مردم ستمدیده فلسطین دفاع کردند.
راهبرد اصلی ایران، حمایت از ملتهای مسلمان، بهویژه فلسطین است
نماینده مردم تربت جام و باخرز در مجلس معتقد است خوشبختانه، ذهنیت منفی برخی کشورهای آسیا، بهویژه کشورهای مسلمان، که تحت تأثیر امپراتوری رسانهای استکبار جهانی قرار داشتند، اکنون تغییر کرده است و این کشورها بهتدریج به این نتیجه رسیدهاند که استراتژی و راهبرد اصلی و حقیقی جمهوری اسلامی ایران، بهصورت صادقانه و نجیبانه حمایت از ملتهای مسلمان، بهویژه ملت بیپناه و بیگناه فلسطین بوده و هست و این تغییر نگرش برای آنها به یک سند افتخارآمیز تبدیل شده است.
تاکید بر اهمیت اخلاق «غزالی»، مولفه مهم برای مردم اندونزی و مالزی
سالاری با اشاره به ابعاد مذهبی و فرهنگی در این سفر اظهار کرد: مسئولان سفارت ایران در اندونزی و همچنین دوستان ما در مجموعه جامعهالمصطفی و دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در جاکارتا، بر اهمیت اخلاق امام محمد غزالی به عنوان یکی از سه محور، مولفه، یا پارامتر مهم برای مردم اندونزی و مالزی تأکید دارند.
بازسازی مقبره امام محمد غزالی در مشهد موجب گشایشهای اقتصادی و تجاری میشود/سفر سالانه ۱۰ میلیون گردشگر
وی با بیان اینکه مقبره امام محمد غزالی در طوس مشهد مقدس واقع شده اضافه کرد: در صورت بازسازی آن و فراهم کردن امکانات تسهیلاتی برای زائران از کشورهای اندونزی، مالزی، ترکیه و دیگر کشورهای اسلامی پیشبینی میشود، سالیانه ۱۰ میلیون گردشگر به این مکان مقدس سفر کنند.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه این امر موجب گشایشهای اقتصادی و تجاری خواهد شد و همچنین فرصتی برای ارائه بهتر خدمات و حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از مسلمانان جهان در طول ۴۶ سال گذشته فراهم میکند، تصریح کرد: قطعاً هر کدام از اینها، سفیران وحدت و تقریب برای اشاعه گفتمان واقعی جمهوری اسلامی، مبتنی بر وحدت، اتحاد و انسجام اسلامی ملتهای مسلمان خواهند بود.
اگر ایران موضعی منفعلانه در برابر انسجام ملتهای مسلمان داشت، برخوردی با آن صورت نمیگرفت
سالاری خاطرنشان کرد: تحریم ها و محدودیتهایی که بر جمهوری اسلامی ایران تحمیل شدهاند، نتیجه مواضع قاطعانه ما در برابر جنایاتی است که علیه ملتهای مسلمان توسط استکبار جهانی صورت گرفته است اگر جمهوری اسلامی ایران موضعی منفعلانه و خنثی داشت، با آن اینگونه برخورد صورت نمیگرفت.
وی، اساس و بنیان سیاست جمهوری اسلامی ایران را جهانبینی اسلامی مبتنی بر اتحاد ملل اسلامی و ارزشها و بینشهای قرآنی دانست و خاطرنشان کرد: ایران از آزادی قدس شریف، و نیز از مجاهدتها، فداکاریها و جانفشانیهای ملت مظلوم فلسطین، مردم نجیب جنوب لبنان و مردم محروم و مظلوم یمن حمایت میکند که همگی برای اعتقادات اسلامی خود تلاش میکنند.
تفکر اسلامی ما، مبتنی بر عقیده اسلامی است نه تفکرات مذهبی، جناحی یا فرقهای
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در عمل ثابت کرده که تفکر اسلامی آن، مبتنی بر عقیده اسلامی است نه تفکرات مذهبی، جناحی یا فرقهای، یادآور شد: اساس و بنیان جمهوری اسلامی، تفکر و عقیده اسلامی و رهبری مقام معظم رهبری است.
سالاری افزود: ایشان به عنوان رهبر و زعیم نظام جمهوری اسلامی، توانستهاند مدیریت حکیمانه و مدبرانهای را در جهت حمایت و دفاع خالصانه، صادقانه و سخاوتمندانه از ملتهای مسلمان سوق داده و متمرکز کنند.
به گزارش ایرنا، هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به ریاست محمدباقرقالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برای حضور در نوزدهمین اجلاس اتحادیه پارلمانی مجالس کشورهای اسلامی، ۲۴ اردیبهشت ماه به جاکارتا سفر کرد و در نخستین سخنرانی خود در اجلاس، بر جایگاه رفیع مقاومت در میان ملتها تأکید کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه این اجلاس، ۷ دیدار دوجانبه با رؤسای مجالس اندونزی(مجالس ملی و مشورتی)، عمان، عربستان، الجزایر، بورکینافاسو و مالزی انجام داد. تسهیل روابط اقتصادی، بهبود روابط پارلمانی، حمایت از آرمان فلسطین و تلاش برای جلوگیری از جنایات های رژیم صهیونیستی محور اصلی این رایزنیها بود.
همچنین رئیس مجلس با حضور در دانشگاه اسلامی شریف هدایهالله جاکارتا، پس از استقبال پرشور دانشجویان، در جمع آنان سخن گفت و از ترجمه کتاب «خدمات متقابل اسلام و ایران» استاد شهید مطهری رونمایی کرد. وی همچنین با جمعی از علما و اندیشمندان اندونزیایی دیدار کرد. در این دیدار مباحثی همچون ایجاد پول واحد اسلامی و تقویت همکاریهای اقتصادی مطرح شد. حاضران نیز از مواضع قالیباف در حمایت از فلسطین قدردانی کردند.
هیات پارلمانی جمهوری اسلامی به ریاست قالیباف، همچنین عصر پنجشنبه نیز با حضور در مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی، حاضر شدند و مورد استقبال پورشور مسلمانان این مرکز قرار گرفته و در ادامه در جمع آنان سخنرانی کرد. محمدباقر قالیباف روز گذشته (جمعه) و در آخرین روز سفر با شبکه «مترو تی وی» پرمخاطب ترین تلویزیون اندونزی گفتگو کرد و با مردم اندونزی به عنوان پر جمعیت ترین کشور مسلمان جهان سخن گفت.
منبع: https://www.irna.ir/news/85836628/%D9%85%D9%88%D8%B6%D8%B9-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%A8%D8%B1-%D8%AC%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D8%AA-%D8%B1%DA%98%DB%8C%D9%85-%D8%B5%D9%87%DB%8C%D9%88%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%DB%8C-%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%AA%D8%B1-%D8%A7%D8%B2